
לפעמים נדמה שהשואה היא תחום שאנחנו יודעים עליו כבר הכל, אבל לא כך הדבר. גם בשנת 2020 עדיין מתגלים סיפורים, נחשפים סודות וצצים כל מיני אנשים שיודעים לספר על משהו שאף אחד לא סיפר עוד לפניהם. כדי שתוכלו להרחיב את הידיעות שלכם ולהכיר עוד כמה דברים מעניינים, הכנו לכם כאן 3 דברים שלא ידעתם על השואה:
השואה וסין – מה הקשר?
בשנת 1943 הוקם גטו בעיר שנגחאי שבסין. גודל הגטו היה 4 קמ”ר, ובו חיו כמות של כ-20,000 פליטים יהודים שהגיעו לסין בזמן נסיונות ההימלטות שלהם מאירופה. החיים בגטו שבשנגחאי היו מאוד לא פשוטים, והביאו איתם תנאי מחייה קשים מאוד. על אף התנאים הקשים, רוב יושבי הגטו ניצלו ובשנת 1945, עם שחרור הגטו, עשו את דרכם אל ארץ ישראל ואל ארצות הברית.
הנסיכה הבריטית
את הנסיך צ’ארלס האנגלי כולנו מכירים, אבל מה שלא כולנו מכירים זה את העובדה הבאה: סבתא של הנסיך צ’ארלס, הנסיכה אליס פון באטנברג, היא חסידת אומות עולם. הנסיכה אליס פון באטנברג חיה בזמן השואה בעיר אתונה שביוון, והסתירה יהודים לאורך המלחמה. רק בשנת 1994, לאחר שנפטרה, הוענק לנסיכה אליס פון באטנברג התואר חסידת אומות העולם, והיא קבורה היום בהר הזיתים שבירושלים.
חלק מהיהודים לא מיהרו לברוח מפולין וגרמניה אחרי המלחמה
כשמדברים על דברים שלא ידעתם על השואה, אחד מהדברים המרתקים ביותר והמעניינים לחקר פסיכולוגי הוא העובדה הבאה – הרבה מניצולי השואה של גרמניה, פולין ויתר מדינות אירופה שהתחוללה בהן השואה לא עזבו את אדמת המולדת שלהם, גם בתום המלחמה. הרבה מהיהודים, וגם מאוכלוסיות אחרות שנפגעו בשואה, שרדו את המלחמה והחליטו באופן מודע להישאר על אדמתם.
למה? ובכן, התשובה לכך לא ידועה, אבל אפשר רק לשער שהיתה באותם אנשים התקווה לבנות חיים חדשים מבלי להתנתק מהעבר שלהם, על אף שאיבדו בני משפחה, חברים וכמובן רכוש רב.
לסיכום, חקר השואה לאורך השנים עוד יניב המון דברים שלא ידעתם על השואה, ומי שמתעניין בנושא יכול בהחלט להישאר עם האצבע על הדופק ולבדוק ממצאים חדשים שמתגלים מדי פעם לפעם.