
בין אם אתם אנשים מאמינים ובין אם לא, כמה וכמה מהמנהגים היהודיים הבולטים ביותר הופיעו לראשונה בספרי התנ”ך. תרומת מעשר כספים גם היא נמנית עם המנהגים הידועים ביותר בדת היהודית, והיא מתייחסת לאנשים שמרוויחים כספים ומסוגלים להפריש עשירית מהם לטובת צדקה.
תרומת מעשר כספים בשנת 2020
ארגונים רבים מאפשרים תרומת מעשר כספים באופן ישיר. ארגונים אלו פועלים בצורה שוטפת עם הנזקקים במדינת ישראל, והכספים שנאספים מתרומת מעשר כספים מנוצלים לטובת ארוחות חמות, ארגזי מזון, ארגון פעילויות לילדים, כרטיסי מזון, חלות לשבת וגם להמשך תפעול תקין של בתי התמחוי הפזורים ברחבי הארץ.
איך מחושבת תרומת מעשר כספים?
קיים דיון נרחב לגבי תרומת מעשר כספים – האם היא נגזרת מסכומי רווח הברוטו או מסכומי רווח הנטו, האם הן תלויות גם במצבו הכלכלי של המפריש או שיש לקיים תרומת מעשר כספים בכל מצב כלכלי שהוא. כאשר מדברים על תרומת מעשר כספים, יש כוונה ברורה לנתינת תרומה מדויקת עד כמה שניתן.
תרומת מעשר כספים – הדברים שתצטרכו להקפיד עליהם
מי שלוקח חלק במצוות תרומת מעשר כספים, חשוב שיציין בפירוש המנהג הוא בלי נדר. תרומת מעשר כספים מגיעה בסופו של דבר לסוגים שונים של אוכלוסיות והיא אינה מופנית רק אל האוכלוסיה הדתית, ולכן תרומת מעשר כספים משמשת למצוות שונות – דבר שחשוב שתורם הכספים יקח בחשבון.
איך מבצעים תרומת מעשר כספים?
תרומת מעשר כספים כהלכה נעשית בצורה מיידית, עם קבלת השכר. כיום ישנן הקלות כלפי תרומת מעשר כספים, כאשר קיימת גם אופציה לבצע תרומת מעשר כספים עוד לפני שתקבלו את כספי הרווח האישיים שלכם. בנוסף, קיימת גם אפשרות לקיים תרומת מעשר כספים פעם בשלושה חודשים. מה שכן, חשוב להקפיד בזמן תרומת מעשר כספים שלא חולפת שנה בין חודש תשרי של אשתקד לבין חודש תשרי העתיד להגיע השנה.
כסף הוא לא הדבר היחיד שניתן לתרום בתרומת מעשר כספים
תרומת מעשר כספים מתייחסת גם לתרומה של יבול או תבואה, בחישוב דומה של עשירית מהיבול או התבואה המתקבלים לאורך השנה.