
אנחנו בטוחים שנתקלתם פעמים רבות באנשים שמסתובבים ברחוב עם קופה צהובה ומבקשים מכם לתת צדקה. בנוסף, קופות הצדקה מוכרות לנו מהקופות של סופר מרקט השכונתי, המכולת ועוד מרכזים שמבקשים לאסוף תרומות, גדולות וקטנות, על מנת להעבירן לנזקקים. מתן צדקה, מעבר להיותה פעולה שהיא מצווה על פי הדת היהודית, היא אחד הדברים החשובים שמאפשרים לנזקקים רבים לנסות ולנהל אורח חיים תקין עד כמה שניתן.
מתן צדקה – כמה נותנים?
היות ומתן צדקה נחשב למצווה גדולה על פי היהדות, אין חשיבות לכמה צדקה תבחרו לתת. כל עוד יש בידיכם את האפשרות לתת, המצווה היא לתת – מכסף, מיבול חקלאי, בעזרה מוחשית, במזון ובכל מה שיכול לשפר את איכות החיים של הנזקקים.
קופות למתן צדקה מונחות גם בבתי כנסת, בתי עלמין ומוסדות דתיים נוספים שעובדים באופן ישיר מול נזקקים שהגיעו לחרפת רעב, מצבי חולי ועוני קשים ביותר.
מתן צדקה לנזקקים – בסוף הכל מגיע לאנשים שזקוקים לזה באמת
לא כל הקופות של מתן צדקה נאספות למען אותו ארגון. במדינת ישראל קיימים ארגוני צדקה רבים שמנסים לדאוג על בסיס יום יומי לנזקקים, וכל אחד מהם פונה אל אוכלוסיית נזקקים אחרת. כך, לדוגמה, קיימות קופות מתן צדקה לנזקקים של ארגוני יתומים ואלמנות, קופות מתן צדקה לנזקקים של ערים מסויימות שמתמודדות עם אחוז גבוה של תושבים נזקקים, קופות מתן צדקה לציוד רפואי ותרופות לנזקקים, קופות מתן צדקה עבור בתי תמחוי שמסייעים לנזקקים עם מזון ובית מחסה, קופות מתן צדקה לחולי סרטן, קופות מתן צדקה לביגוד לנזקקים ועוד.
תרומות וצדקה – לא רק עניין חומרי
כשמדברים על מתן צדקה הפרשנות הראשונית היא מתן כספים שיסייעו לנזקקים, אך זוהי ממש לא הדרך היחידה שבאמצעותה אפשר לעזור. דרך נוספת שבעזרתה אפשר לקחת חלק ולעזור היא להתנדב באחד מארגוני הצדקה באריזות של מזון וחלוקתן, איסוף של שקי בגדים וחלוקתם, התנדבות עם ילדים נזקקים בהכנת שיעורי הבית ובמשחקים של אחר הצהריים, התנדבות בבתי תמחוי וקבלת הנזקקים בחיוך ובברכה ועוד. חשוב לזכור – כל מתן צדקה בכל דרך שהיא היא מצווה גדולה.