
עוד מגיל ילדות כולנו שומעים לא פעם הרצאות וקוראים מאמרים בנושא אבות המזון. אבות המזון הם מי שמרכיבים את התזונה שלנו, ויש מי שמקפיד עליהם יותר ויש מי שמקפיד עליהם פחות. בכל מקרה, ההמלצה הגורפת היא לשלב בין כל אבות המזון, כאשר אבות המזון כמו ויטמינים, מינרלים וחלבונים עם אבות המזון המומלצים יותר לצריכה, ואילו אבות המזון כמו שומנים ופחמימות הם פחות מומלצים לצריכה. רוצים לדעת עוד? קבלו עוד מידע מעניין על אבות המזון.
טוסטים, בורקסים, פיצות – OUT, ירקות חתוכים, שקדים, פירות – IN
התזונה שלנו היא זו שאחראית לא רק על המראה החיצוני שלנו ושקובעת אם אנחנו משמינים, מרזים או שומרים על משקל תקין, היא גם זו שאחראית על מה שקורה לנו בתוך הגוף. נשמע מוזר? ובכן, חשוב לדעת שכל אחד מאבות המזון כולל בתוכו כל מיני מרכיבים שעוזרים לגוף שלנו לפעול כמו שצריך, או שפוגעים בתפקוד התקין שלו. כך, למשל, מאכלים עתירי שומן כמו בורקסים ופיצות מכילים ערכים תזונתיים נמוכים מאוד, ואילו ירקות, דגנים וחלבונים כמו בשר ועוף מכילים ערכים תזונתיים גבוהים שעוזרים לגוף שלנו לתפקד בצורה תקינה.
לכל דבר יש גבול – גם לפירות ולאגוזים
פירות הם מאכלים עתירים במים ובויטמינים ואגוזים הם מאכלים עם ויטמינים טובים ובריאים, אולם לצד זה – בפירות יש גם המון, אבל המון סוכר, ובאגוזים יש המון שומנים. אנשים נוהגים לחשוב שתזונה שמתבססת על פירות ואגוזים היא בריאה, ומרשים לעצמם לנשנש בארוחת ביניים אחת יותר משני פירות ויותר מ-10 אגוזים. זה אולי נשמע מוזר – אבל ארוחת ביניים שכזו עלולה להיות משמינה יותר אפילו ממשולש פיצה אחד, ועל כן חשוב מאוד לבדוק מה אתם מכניסים לפה.
חלבונים!
כל החיים אומרים לנו לאכול חלבונים. את החלבונים אנחנו צורכים ממאכלים כמו חזה עוף, קציצות בקר, אפונה, גבינות כמו קוטג’, שעועית אדומה, אבוקדו ועוד, אולם חשוב לדעת שהחלבון האיכותי ביותר מתוך כל סוגי המזונות הוא חלבון הביצה. אז מה, אכלתם כבר ביצה היום? אם לא – זה בדיוק הזמן. בתיאבון!