
אולי התגובה הראשונית שלכם למראית הכותרת הזו היא “מה? פחמימות? איך זה טוב לגוף שלי בדיוק?”, והתגובה הזו היא בהחלט לגיטימית והגיונית. הרבה פעמים אנחנו שומעים שפחמימות הן לא הדבר הכי בריא לגוף שלנו, ואכן כשמדברים על עודף של בטטות, תפוחי אדמה, בורקסים, לחמים ובצקים – מדברים על פחמימות שעלולות לעשות נזק לגוף שלנו ולגרום לנו להשמנת יתר מבלי להכניס ערכים תזונתיים חשובים לגוף. אולם במאמר הקרוב באנו לנפץ את התאוריה הרווחת, ולהסביר לכם מדוע כדאי לאכול עשיר בפחמימות – למרות כל מה ששמעתם עד היום.
פחמימות טובות ופחמימות רעות
פחמימות הן שם קוד של אחד מאבות המזון, והוא כולל תחתיו לא רק את הפיצות והטוסטים שאתם כל כך אוהבים לאכול. תחת השם הגדול “פחמימות” נמצאים מזונות נוספים כמו גזר, עדשים, שיבולת שועל, בננות ואגוזי קשיו – כולם בעלי ערכים תזונתיים גבוהים מאוד, עם שומן אומגה 3 שבריא מאוד לגוף, רכיבים להורדה של הכולסטרול הרע שבגוף, ויטמינים טובים, סיבים ששומרים על הבריאות של הגוף, כמות גבוהה של חלבונים מעולים ומינרלים ונוגדי חמצון.
מדוע כדאי לאכול אוכל עשיר בפחמימות?
אז מדובר כאן על דברים שהם לא פחות מקריטים כדי לשמור על בריאות הגוף ותפקודו התקין, וכדאי לדעת שלצרוך את המאכלים האלו – זה בכלל לא רעיון רע. כמובן שכמו בכל סוג מזון שהוא – חשוב להיות עם היד על הדופק ולא להגזים בכמויות.
עוד סוגי פחמימות ששווה להכיר
אם כך, כבר בתור התחלה גילינו שפחמימות מסויימות מכילות ערכים תזונתיים שחשובים מאוד לגוף שלנו, ופתאום הפחמימות לא נראות לנו רק כמו אויב רע ומר שיש לברוח ולהסתתר ממנו. גם פחמימות כמו קינואה, גרגירי חומוס, לחם שיפון ותות שדה הן פחמימות טובות, ששווה לשלב בארוחות הבוקר, ארוחות הביניים ובעצם בכל ארוחה לאורך היום.
חשוב להבין – ברגע שאתם מחליטים על אורח חיים בריא וכחלק ממנו שומרים על תזונה נכונה, כדאי למצוא כמה שיותר מתכונים שיאפשרו לכם לשלב את הפחמימות הבריאות בצורה טבעית וטובה, שתעניק לכם ערכים תזונתיים גבוהים ככל האפשר. שיהיה בתיאבון!